Mindre administration för dig på kansliet

Vi tittar närmare på medlemssystem och dess fördelar för ett kansli. Ett medlemssystem kan underlätta hanteringen av medlemsregistret och förenkla viktiga uppgifter som medlemsadministration och kommunikation med medlemmarna. Det kan också bidra till ökat medlemsengagemang och förbättra hanteringen av medlemsavgifter, samtidigt som det säkerställer hög säkerhet och dataskydd.

Medlemskommunikation

Effektiv hantering av medlemsregister

Ett medlemssystem gör det enklare för kansliet att hantera medlemsregistret, med all nödvändig information om varje medlem samlad på ett ställe.

Förenklad medlemsadministration

Medlemssystemet kan automatisera uppgifter som att skicka ut påminnelser om medlemsavgifter, uppdatera medlemsinformation som adressuppdateringar via SPAR och schemalagd registervård.

Enklare kommunikation med medlemmarna

Genom ett medlemssystem kan kansliet enkelt kommunicera med medlemmarna via mailutskick eller SMS, exempelvis för att skicka ut nyhetsbrev eller kallelser till möten och evenemang, alltid till rätt mottagare.

Ökat medlemsengagemang

Medlemssystemet hjälper ditt förbund eller förening att växa. Medlemmar ansöker och betalar medlemskapet direkt på er hemsida. Medlemmen registreras automatiskt i medlemsregistret med korrekta uppgifter.

Snabbare hantering av medlemsavgifter

Medlemssystemet kan underlätta hanteringen av medlemsavgifter genom att automatisera påminnelser och förenkla betalningsprocessen.

Få bra underlag

Få översiktlig och strukturerad information om medlemmarna. Detta underlag underlättar olika former av analys och beslutsfattande. Informationen kan exempelvis användas för att identifiera trender i medlemsantalet, målgrupper och medlemsbehov. Det kan också bidra till att skapa en mer personlig och relevant kommunikation med medlemmarna, baserat på deras intressen och aktiviteter.

Ökad säkerhet och dataskydd

Ett medlemssystem kan bidra till att säkra känslig medlemsinformation och uppfyller dataskyddsregler genom att erbjuda säkra inloggningsmetoder och ett ständigt uppdaterat medlemsregister. Detta säkerställer att personuppgifter är korrekta och inte lagras vid utträde. 

Vill du veta mer?

Senast uppdaterad 25 april 2023

Umbraco Utbildning Hos PCF
3 oktober 2023

Utbildning i webb hos Prostatacancerförbundet

I veckan har vi varit hos Prostatacancerförbundet och utbildat lokalföreningar i webbverktyget Umbraco.

Läs mer

Medlemssystem Fördelar För Medlemmar
9 maj 2023

Medlemssystemets fördelar för medlemmar

Att ha ett medlemssystem är en viktig del av en välfungerande föreningsverksamhet. Genom medlemssystemet kan medlemmar få tillgång till viktig information såsom nyheter, evenemang och annat som rör föreningen. Dessutom kan medlemssystemet hjälpa medlemmar att hantera sitt eget medlemskap.

Läs mer

Föreningssupport Medlemssystem
25 april 2023

Underlätta för styrelsen

Ett medlemssystem kan erbjuda många fördelar för styrelsen i en förening eller förbund. Från ökad insyn och kontroll till automatisering av administrativa uppgifter och bättre rapportering och analys av medlemsdata. Läs vidare för att ta reda på hur ett medlemssystem kan hjälpa er styrelse att bli mer effektiv och produktiv.

Läs mer


Alla inlägg