7 skäl till varför du ska ha ett medlemssystem

Ett medlemssystem är en viktig investering för en förening som vill organisera och effektivisera sin medlemshantering. Läs vidare varför du bör skaffa ett medlemssystem idag.

Hjälpt föreningar och förbund i mer än 20 år
  1. Effektiviserad medlemshantering: Ett medlemssystem möjliggör en centraliserad och automatiserad hantering av medlemsuppgifter, inklusive medlemsregistrering och uppdatering av kontaktinformation. Detta gör att du slipper manuella processer och minimerar risken för felaktigheter. 

  2. Bättre kommunikation med medlemmarna: Ett medlemssystem erbjuder en plattform för en effektiv kommunikation med medlemmarna, såsom e-postutskick, nyhetsbrev och en enkel lösning för att hålla koll på medlemmarnas aktiviteter.

  3. Möjlighet till personlig anpassning: Med hjälp av ett medlemssystem kan du anpassa medlemsprofiler och sektioner för att bättre motsvara föreningens behov och önskemål från medlemmarna.

  4. Enklare hantering av medlemsavgifter: Med hjälp av ett medlemssystem kan du enkelt hantera och följa upp medlemsavgifter, inklusive automatisk fakturering och betalningspåminnelser. 

  5. Möjlighet till onlinebetalningar: Ett medlemssystem erbjuder enkla och säkra betaltjänster för onlinebetalningar, vilket underlättar för både föreningen och medlemmarna.

  6. Förbättrat beslutsfattande: Med ett centraliserat medlemsregister innehållande all information om medlemmarna, kan du fatta mer välgrundade beslut om föreningens framtid och utveckling.

  7. Bättre samarbete och samordning i föreningen: Ett medlemssystem möjliggör en bättre samordning och samarbete mellan föreningens olika funktioner och grupper, såsom styrelsen, kansliet och medlemmarna.

Vill du veta mer?

Senast uppdaterad 22 februari 2023

Fs Starta Förening
14 mars 2023

Starta förening

Att starta en förening kan vara ett spännande och meningsfullt sätt att engagera sig i en sak eller ett ämne som man bryr sig om. I detta blogginlägg ger vi några tips och råd att tänka på när man ska starta en förening.

Läs mer

FS Gemet
10 mars 2023

Vad är ett medlemssystem?

Ni har säkert hört talas om medlemssystem och medlemsregister. Men vad är det och vad innehåller det?

Läs mer

FS Member Mockup
27 februari 2023

Fördelar för dig som medlemsansvarig i föreningen

Som medlemsansvarig i en förening har du en viktig roll i att säkerställa att föreningen fungerar på ett smidigt och effektivt sätt. Ett av de mest effektiva sätten att förbättra dina medlemsrelaterade uppgifter är att införa ett medlemssystem.

Läs mer


Alla inlägg